Volwater En Zn Conservenfabriek

Volwater En Zn Conservenfabriek

Ons bedrijf is gespecialiseerd in de productie van tafelzuur en sauzen in glas- en blikverpakkingen. De blikverpakkingen vinden hun bestemming bij grootverbruikers en de glasverpakkingen bij de huishoudelijke consument. Zoals de naam al doet vermoeden, is de conservenfabriek een familiebedrijf, dat door Bert Volwaterwater in 1904 is opgericht. Hij was een echte "groentezouter". Snijbonen, sperziebonen, bloemkool en augurken werden ingezouten en verhandeld in Nederland en Engeland. In de 20-er jaren is hij gestart met de productie van zuurkool. Eind jaren 30 kwam de export van verse aardbeien en augurken naar Engeland daar bij. In 1944 hebben zijn zoons Gerrit en Bert het bedrijf overgenomen. Zij hebben de overschakeling van inzouten naar pasteuriseren meegemaakt. Op de 10-liter blikken augurken komt U het merk "Gerbert" tegen, wat wij nog steeds handhaven als blijk van waardering voor hun inzet en doorzettingsvermogen in die tijd van oorlog en wederopbouw van de Nederlandse economie. In 1976 is het bedrijf overgegaan naar Bert & zn, die de kleinverpakkingen heeft gerealiseerd en de integratie van "De Gekroonde Leeuw" waar heeft weten te maken. Het is op zich niet vreemd dat deze bedrijven tot elkaar gekomen zijn, aangezien de handel in tafelzuur ontstaan is bij Joodse familiebedrijven in Amsterdam. Op dit moment heeft de vierde generatie het bedrijf overgenomen. De directie bestaat uit Gerrit, die verantwoordelijk is voor de productie en Keetie, die verantwoordelijk is voor de administratie. Bert Volwater
Conservenfabriek B. Volwater & Zonen B.V. voert op dit moment 3 merken, te weten: De Gekroonde Leeuw, Gerbert en Private Label. Qua receptuur hebben deze merken hun eigen specifieke kenmerken. "De Gekroonde Leeuw" omvat een compleet assortiment tafelzuur van 105 ml tot 10.200 ml verpakkingen in glas en blik, volgens oud Amsterdamsche receptuur. Deze is overgenomen van de inleggerij van Nathan en Isaac de Leeuw. De verkoop en distributie van de artikelen van De Gekroonde Leeuw wordt verzorgd door Tol & Schilder B.V. vanuit Volendam (Tel: 0299361230) en Amsterdam, vanuit de vismarkt aan de Centrale Markt (Tel: 0206862525). De verkoop aan particulieren wordt verzorgd door Fred en Monique Ooms (de kleinkinderen van Nathan de Leeuw) in de zuurwinkel aan de Vrijheidslaan 73, te Amsterdam. In de zuurwinkel kunt U de ambachtelijke sfeer van de inleggerij letterlijk proeven en de winkel is zeer zeker een bezoekje waard.

Services

  • Alleen op afspraak

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De delevensmiddelen.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Volwater En Zn Conservenfabriek
Veenderveld 33
2371TT Roelofarendsveen

+31 (0)71 3319013

Deel deze pagina

Volwater+En+Zn+Conservenfabriek img